Ta'otoga Suiga Tuliuli

Ta'otoga Suiga Tuliuli

To'oto'o tulivae O le taotoga e fesoasoani e faʻamalolo ai le tiga i tulivae ua matua afaina ma toe faʻaleleia galuega o tulivae. I le taotoga toe sui sooga tulivae, o ponaivi ua faaleagaina ma cartilage i totonu o le sooga e aveese. O le prosthesis ua suia i uʻamea faʻapitoa poʻo isi vaega. O le mafuaʻaga o taotoga faʻapipiʻi e faʻaaogaina i le sooga tulivae o le fesoasoani lea e faʻamautinoa le tulaga maualuga o le olaga i aso uma e ala i le tuʻuina atu o le tele o gaioiga e aunoa ma se tiga i le sooga tulivae.

O ai o lo'o Fa'atatau i ai le Tuli'i Tuli'i?

O metotia o le physiotherapy, vailaʻau, faʻamalositino mo tulivae e faʻaaogaina i tagata mamaʻi ma le tiga ma le faʻaleagaina. Ae ui i lea, o se taunuuga o nei faiga, e le mou atu le tiga ma gaioiga e pei o le savali ma le aʻe i luga o faasitepu i le olaga i aso uma e faʻatapulaʻaina. I lenei tulaga, e manino lava o le cartilage soofaatasi ua matua faaleagaina. taotoga e sui ai tulivae E masani ona fautuaina mo tagata ua silia ma le 65 tausaga le matutua. I fa'ama'i rūmatika e pei ole gugu o le rheumatoid, e mafai ona fa'atino le fa'asolo i se matua matua.

O a fa'ama'i o lo'o fa'atino ai fa'ama'i tuli?

O faʻafitauli faʻaleagaina e mafai ona tupu i sooga tulivae mo mafuaaga eseese. Calcification o sooga tulivae e taʻua o le gonarthrosis. Ole tele ole gonarthrosis e tupu ile matua. O le mamafa tele e mafua ai foi ona faateleina le pa'u. O le faʻaleagaina o le sooga tulivae e mafai ona tupu ona o le malepelepe o le meniscus, gaioiga, manuʻa ma gaioiga, faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻalavelave faʻaleagaina o le cartilage. Ta'otoga e sui ai tulivaeE mafai ona faʻaoga i tagata e iai faʻamaʻi ogaoga i le sooga tulivae. Afai o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi i le sooga tulivae, e le faia le sui o tulivae.

O a vaega ole Togafitiga ole Tuliuli?

To'oto'o tulivaeE taua tele o se vaega o le a faʻaaogaina muamua i tagata mamaʻi e le mafai ona faʻaogaina togafitiga e le faʻaogaina ma o le a aoga mo i latou. A tilotilo i le x-ray tulivae, e foliga lelei mea uma. A mae'a le fa'ai'uga e fa'agaioia, e sauni tagata gasegase mo le fa'ama'i.

A'o le'i faia le taotoga, e tatau ona su'esu'e ma le toto'a tagata mo le iai o nifo pala, manu'a po'o isi fa'ama'i. Afai ei ai tulaga faapena, e tatau ona togafitia aʻo leʻi faia le taotoga o tulivae. E faigofie ona fai fa'agaioiga i lalo ole fa'ama'i lautele po'o fa'ama'i fa'apitonu'u. E ui o le taimi o taotoga e eseese e faʻatatau i le tagata maʻi, e masani lava e tusa ma le 1 itula. E faigofie ona maua e tagata o latou manaʻoga i le aso e sosoo ai ma le fesoasoani a tootoo.

O a ni a'afiaga o le Tootoga Tuliuli Tuliuli?

O lo'o iai a'afiaga ole taotoga e sui ai tulivae i le vave po'o le tuai o togafitiga o taotoga. O ta'aloga uma e iai a'afiaga e feso'ota'i ma fa'ama'i. E le gata i lea, i le taimi o le faʻaaogaina i le taotoga, e mafai ona tupu le vaʻa le tumau pe tumau ma manuʻa neura i lenei vaega.

O fa'ama'i 'ese'ese o fa'alavelave vave ma tuai pe a uma le taotoga. O faʻalavelave sili ona taua ia e taofia ai le ola o le prosthesis. E tatau ona va'aia fa'ama'i a'o le'i faia le taotoga. O nei tulaga e mafai ona puipuia e ala i le tausia lelei o le manuʻa. O le fa'atalatalaina o prosthesis o se tasi lea o fa'alavelave tuai. E taua tele mo tagata gasegase e faʻaitiitia le mamafa ma faʻamalositino e le aunoa e puipuia ai le malolo.

E Fa'afefea ona Fa'atino le Ta'otoga Tuliuli Tuli'i?

taotoga o tulivaeE faia e ala i le aveeseina o vaega ua faaleagaina o ponaivi tulivae. O faʻapipiʻi uʻamea ma palasitika e faʻapipiʻi i luga o le tulivae i le itu talafeagai ma faʻatinoina le faʻagasologa o le ufiufi. Fa'atonuga e faia i le taimi o taotoga tulivae;

·         I lenei faiga, e tuʻuina se tamai cannula i le lima poʻo le lima. O lenei cannula e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai vailaau faʻamaʻi ma isi vailaʻau i le taimi o taotoga.

·         A maeʻa ona amata ona tuʻuina atu e le faʻamaʻi tiga lona aʻafiaga, o le tulivae e faʻamaʻaina ma se fofo faʻapitoa.

·         O le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o luga ole sooga tulivae e masani ona alu ile 1 itula.

·         O le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina o mea faʻapipiʻi i ponaivi e faia. E taua le fetuutuunai o ligaments o loʻo siomia ai le tulivae e faʻamautinoa ai le gaioiga o tulivae.

·         Muamua, e faʻaaogaina se prosthesis le tumau. A fa'apea e talafeagai, fa'apipi'i le prosthesis moni.

·         Afai e te faʻamalieina i le talafeagai ma le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi, ua tapunia le vavae.

·         E tatau ona tu'u se alavai fa'apitoa i totonu o lenei manu'a e aveese ai sua masani mai le tino.

·         O lo'o fa'aogaina se fa'alavalava mama. O faiga fa'apipi'i fa'amama e fa'atino mai le ga'o i le vae.

·         A maeʻa ona amata ona mou ese le aafiaga o le faʻamaʻi, ona ave lea o tagata i le potu masani. I lenei vaitau, e tumau pea le vaivai o tulivae mo ni nai aso.

I le taimi o taotoga uma e sui ai tulivae, o gasegase o loʻo i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi ma le tausimaʻi.

O le fausaga o le sooga tulivae e sili atu ona faigata pe a faatusatusa i isi sooga. O le tele o gaioiga o le sooga, lea e aofia ai ponaivi autu e tolu e taʻua o le patella, tibia ma le femur, e maualuga tele. O nei ponaivi e puipuia e le aano o le cartilage. O faʻafitauli e pei o le faʻaleagaina o le toto i totonu o le sooga, faʻamaʻi mumu e aʻafia ai sooga tulivae, ma le gugu e mafua ai ona vaivai le aano o le cartilage i totonu o le tulivae ma faʻaleagaina lona fausaga. O nei faʻafitauli e faʻasolosolo i le taimi. O le fofo sili ona mautinoa i nei faʻafitauli o le togafitiga o le tulivae.

taotoga e sui ai tulivae O le faʻagasologa o le faʻamamaina o vaega faʻamaʻi i totonu o le tulivae faʻatasi ma aveese ponaivi masaesae ma sui i latou i prostheses e faia i mea faʻapitoa. O le taotoga o tulivae e tele lava ina faʻaoga i tagata mamaʻi o loʻo i ai faʻafitauli ogaoga o le gugu, o latou tulivae e matua faʻaleagaina, ma e le o manuia mai isi metotia togafitiga.

Ole fa'alavelave fa'apitoa e filifili mo tagata matutua e le o fa'aleleia e vaila'au, tui ma togafitiga fa'aletino. togafitiga toe sui tulivae ua fa'aaogaina. Mo le manuia o le faʻatinoga o le tuli;

·         Fa'agasologa o taotoga

·         Filifiliga foma'i ma fuafuaga o taotoga

·         E taua tele faiga toe faʻaleleia pe a maeʻa le taotoga.

E Fa'afefea ona Fa'atino Togafiti Suiga Tuliuli?

Talu ai nei, o le faʻateleina o suʻesuʻega na faia i le matata o vailaʻau ma le atinaʻeina o tekinolosi; O le taotoga e sui ai tulivae o se faiga sili ona lelei mo le fomaʻi ma le maʻi. I le faagasologa o le fuafuaina o le taotoga o tulivae, o le ituaiga ma le tele o le prosthesis e sili ona lelei e tuʻuina i le tulivae o tagata gasegase i le taimi o le taotoga.

I le taotoga toe sui o tulivae e faia e ala i taotoga tatala, e muamua ona faamamaina aano o lo o mumu i totonu o le sooga. A maeʻa ona tuʻuina le faʻapipiʻi tulivae i totonu o le sooga, e tapunia le nofoaga talosaga i se auala e le mafua ai ni faʻafitauli.

O le filifilia o le foma'i na te faia le taotoga e sui ai tulivae o se tasi lea o mea e a'afia ai le manuia o le taotoga. E taua le fa'afeso'ota'i se foma'i tipitipi poto masani a'o le'i faia le taotoga.

Mea e Manatunatu i ai Pe a uma To'otoga Tuliuli Tuliuli

E i ai mataupu eseese e tatau i tagata gasegase ona gauai atu i ai pe a uma le faʻaogaina o tulivae. O nei mea;

·         Afai e te maua i soʻo se faʻamaʻi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

·         E tatau ona fa'aeteete ia aua ne'i fa'alavelaveina le siakiina o nifo ma togafitiga.

·         O tulaga e ono mafua ai le pa'u i nofoaga e nonofo ai e tatau ona aveese. E taua le fa'atulagaina o mea e pei o kapeta ma laulau kofe i se auala e le mafua ai le pa'u.

·         E le gata i lea, e tatau i tagata gasegase ona aloese mai le faia o taʻaloga mamafa.

·         Savaliga uumi, fe'a'ei ma osooso tulaga e fa'avaivai ai le sooga tulivae e tatau ona 'alofia.

·         E taua le puipuia o sooga tulivae mai faʻalavelave e pei o le aʻafiaga, pa'ū, ma faʻalavelave.

·         E taua tele le fa'atumauina o le soifua maloloina o ponaivi ma maso pe a uma le taotoga o tulivae. O le taumafa e tatau ona faʻatatau i le faʻamalosia o le soifua maloloina o ponaivi.

·         E taua le aua neʻi faʻalavelaveina polokalame faʻamalositino e fautuaina e fomaʻi.

A maeʻa le taotoga o tulivae, e manaʻomia ona faʻaleleia le lelei o le olaga o tagata mamaʻi. E mana'omia ona fa'ate'a'ese fa'afitauli o lagona tiga ma fa'atapula'aina gaioiga. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia ona mafaufau i mataupu eseese pe a uma le taotoga.

Ta'otoga Suiga Tuliuli ile Take

O le taotoga o tulivae e sili ona lauiloa i Turkey. O nei faiga e sili ona lauiloa i Turkey. Türkiye e matua atinaʻe i tulaga tau soifua maloloina tagata tafafao maimoa. O le mafuaʻaga e taugofie ai le faʻaogaina o tulivae i Turkey ona o le maualuga o le fesuiaiga o tupe mai fafo. E le gata i lea, o fua faatatau manuia o taotoga e fai si maualuga. I aso nei, e toʻatele tagata e manaʻo e faia lenei taotoga i Turkey. Ta'otoga e sui ai tulivae i Turkey E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi matou e uiga i.

 

 

Tu'u sau Fa'amatalaga

Free Consulting