E Saogalemu Türkiye mo Ta'otoga Lima Gao?

E Saogalemu Türkiye mo Ta'otoga Lima Gao?

O le taotoga lima o le gastric o se tasi lea o taotoga e masani ona faʻaaogaina ile taotoga bariatric. O lenei talosaga e lauiloa foi o le Sleeve Gastrectomy i le gagana faafomai. I le faʻataʻitaʻiga, o le manava e faia i totonu o se paipa faʻatasi ma le fesoasoani o taotoga. A tatou tilotilo i le faʻaogaina o meaʻai, e iloa ai e toetoe lava o nei faiga uma o loʻo i ai i foliga o se paipa. E ui ina manifinifi ma umi foliga o le manava ma le esophagus, o le manava e foliga o se taga ina ia mafai ai ona ave nisi meaai. Faatasi ai ma le taotoga, o se vaega tele o le manava e aveese i se auala e le mafai ai ona liua, ma liua i se faiga ma le esophagus ona sosoo ai lea ma le manava. I lenei talosaga, e leai se paipa poʻo se tino mai fafo e tuʻuina i totonu o le manava. Ona o foliga o le manava e pei o se paipa, o le talosaga e taʻua o le manava o le manava.

O le fa'aitiitia o le manava o le manava e le na'o le pau lea o le a'afiaga i le faiga o le gastrectomy lima. Pe a faia le manava i se foliga faʻapipiʻi e ala i le faʻaitiitia, o hormones fiaʻai e natia mai le manava e matua afaina foi i lenei tulaga. O le manaʻo o tagata mo meaʻai o le a faʻaitiitia, ma e le gata i lea, o le faiʻai o le a faʻaitiitia le fiaʻai. O le taotoga lima o le gastric e tosina atu ai le mafaufau i ona aafiaga faʻainisinia faʻapea foʻi ma aʻafiaga o hormonal.

O a Fa'ama'i E Mana'omia le Ta'otoga Fa'apa'apa?

O le fa'aogaina o le manava o le paipa e sili ona lelei i le togafitiga o le tino puta. E le gata i le tino puta, e maua ai foi le tele o faamanuiaga i le togafitia o faamai e pei o le ma'isuka ituaiga 2. Ae peita'i, afai o le fa'amoemoe autu e le o le puta, ae o fa'ama'i e pei o le ma'isuka ituaiga 2, e sili atu le manuia o ta'otoga fa'atasi.

O le ta'otoga lima ga'o e mafai ona fa'aogaina e fai ma ta'otoga suiga i tagata e maua i le tino puta. O le taotoga lima o le gastric e faʻaaogaina e sauniuni ai mo taotoga faʻasolosolo vaega i tagata mamaʻi i le vaega o tagata gasegase ogaoga.

E Fa'afefea ona Fa'aoga le Ta'otoga Fa'apa'apa?

O le gastrectomy lima o se tasi lea o taotoga e faia i lalo o le fa'ama'i lautele. O lenei talosaga e tele lava ina tapunia, o lona uiga, laparoscopically. Faʻalagolago i le fomaʻi tipitipi poʻo tagata gasegase, e mafai ona faia le faʻaoga i se pu e tasi poʻo le 4-5 pu. E le gata i lea, e mafai ona faia le taotoga lima gastric ma robots. Talu ai o pu na tatalaina i le taimi o le talosaga e laʻititi lava, e le mafua ai ni faʻafitauli faʻapitoa i tulaga faʻalelei.

Ina ia aua nei faʻaitiitia le manava i le taimi o le taotoga, e tuʻuina se paipa faʻavasega i totonu o le manava, e tutusa ma le lautele o le esophagus. Faatasi ai ma lenei paipa faʻavasegaina, ua faʻaitiitia le manava e pei o se faʻaauau o le esophagus. I lenei auala, o faʻafitauli e pei o le tele o le stenosis ma le faʻalavelave i le manava e puipuia. A maeʻa ona faia ni puipuiga e fesoʻotaʻi ma le vascularization ma le toto, e tipi le manava e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻapitoa ma tapuni.

A mae'a le ta'otoga lima ga'o, ona aveese lea o le paipa fa'avasega na tu'u i le amataga o le taotoga. I le taimi o le taotoga, faʻaaoga se tasi pe sili atu metotia e faʻataʻitaʻi ai pe i ai se tafe i totonu o le manava e faia. E le gata i lea, e faia foi su'ega faapena pe a uma le taotoga o le gastrectomy lima.

O ai ma'i e talafeagai le taotoga o le manava?

O le taotoga o lima o le gastric o se tasi lea o ta'otoga e fa'aoga i tagata e maua i gasegase oona. E ui lava e le aoga tele e pei o le taotoga masani masani poʻo le taotoga o le gastric bypass, e maua ai iʻuga lelei i tulaga o le foia o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2.

O taotoga lima lima o le gastrectomy e le sili atu mo tagata e maua i le ma'isuka e le'i pulea po'o ni fa'afitauli fa'aletonu o le ma'i. E ese mai i le tino puta, afai o faʻamaʻi maʻi suka o loʻo taulaʻi i ai, e sili atu le lelei o metotia. E le gata i lea, e mafai ona suia le taotoga o le gastrectomy lima i ni taotoga eseese i le lumanaʻi. Fa'atasi ai ma se ta'otoga lona lua, e mafai ona fa'aliliuina le fa'aogaina o lima gastrectomy i togafiti fa'ama'i e pei ole gastric bypass po'o le Duodenal Switch.

Mea e Manatunatu i ai A'o le'i Ta'otoga Tube Mana'o

A'o le'i faia le taotoga o le gastrectomy lima, e tatau i tagata ona faia ni su'ega tetele. O lo'o su'esu'eina pe iai ni fa'afitauli e pei o fa'ama'i fatu ma papala o le manava e taofia ai le taotoga o lima gastrectomy. Muamua lava, o faʻafitauli e taofia ai le taotoga e faʻaumatia ma faʻaogaina tagata e talafeagai mo taotoga. I nisi tulaga, o nei togafitiga e fa'aaogaina a'o le'i faia le taotoga o le gastrectomy e ono alu ai ni masina. E ese mai i lea, e tatau foi i tagata fai mea'ai ma foma'i ona siaki a latou gasegase ma iloilo lo latou talafeagai mo taotoga. O le mea taua i lenei taotoga o le faʻaumatiaina o faʻafitauli oona o gasegase e aunoa ma se faʻafitauli.

O fa'atonuga ile falema'i e fa'atinoina mo gasegase ile aso ole taotoga. A maeʻa le taotoga, e manaʻomia e tagata ona nofo i le falemaʻi mo le 2-3 aso. O se taumafataga faʻapitoa e faʻaaoga muamua mo le 10-15 aso i tagata e iai faʻafitauli ogaoga o le mamafa aemaise lava i latou e gaʻo ate. Faatasi ai ma se polokalame faʻapitoa meaʻai, ua faʻaitiitia le ate ma sili atu le saogalemu o le taotoga.

E i ai se tapulaa tausaga mo le taotoga o le manava?

I se tulaga lautele, o le taotoga o le tino puta, e aofia ai le taotoga o le manava, e le faʻaaogaina i tagata e leʻi maeʻa a latou atinaʻe patino, o lona uiga, e leʻi maeʻa le 18 tausaga. Ae ui i lea, i nisi tulaga e le masani ai, e mafai ona mafaufauina taotoga pe a le lava le mamafa e le mafai ona leiloa i lalo o le vaavaaiga o meaʻai, mafaufau o tamaiti, endocrine ma tamaiti faʻapitoa mo le atinaʻeina o tamaiti mo se taimi umi ma pe a oʻo i tagata gasegase ni faʻafitauli ogaoga o le metabolism. Ae e seasea tupu lenei mea.

Se'i vagana ai tulaga fa'apitoa, o tagata mama'i a'o le'i atoa le 18 tausaga e le mafai ona faia le manava faagaau po'o isi taotoga bariatric. O le tapula'a pito i luga mo le taotoga o lima gastrectomy e manatu e 65 tausaga le matua. Afai e lelei le tulaga lautele o tagata mamaʻi, e manatu e mafai ona latou aveese le taotoga ma le faʻamoemoeina o le ola e umi, o lenei taotoga e mafai ona sili atu i tausaga matutua.

O le a le mamafa talafeagai mo le taotoga o le gastrectomy lima?

I taotoga lapo'a, e aofia ai le gastrectomy o lima, o le fa'asinomaga o le tino e fa'atatauina, ae le o le mamafa tele, pe a fai le filifiliga i le fa'agasologa o taotoga. E maua fa'ailoga o le tino e ala i le vaevaeina o le mamafa o le tagata i kilokalama i le sikuea o lo latou maualuga i mita. O tagata e iai le fa'asinomaga o le tino i le va o le 25 ma le 30 e le o aofia i le vaega o le tino. O tagata ia e taua o le mamafa tele. Ae ui i lea, o tagata e iai le numera o le tino o le 30 ma luga atu o loʻo i le vasega o meaʻai. E le o ma'i uma i le vasega lapo'a e ono fetaui mo le gastrectomy lima po'o isi ta'otoga bariatric. O tagata e iai le numera o le tino i luga atu o le 35 ma e iai faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafua mai i le puta e mafai ona faia se taotoga o le gastrectomy lima. E ui o tagata e iai le fa'asinomaga o le tino i luga atu o le 40 e leai se fa'alavelave, e leai se fa'afitauli i le faia o le taotoga o le gastrectomy lima.

O le ma'isuka e le pulea ose tulaga ese i nei fa'atusatusaga. Afai e le mafai ona pulea fa'afitauli o le ma'isuka e ui lava i mea'ai uma ma togafitiga fa'afoma'i, e mafai ona faia le ta'otoga metabolic pe afai e i le va o le 30-35 le numera o le tino.

Pa'u le mamafa pe a uma le taotoga o le manava

I le gaioiga o le gastrectomy lima, o le manava e faʻaitiitia o se faʻaauau o le esophagus ma tuʻuina atu le talosaga. I le faʻaopoopoga i le faʻaitiitia o le manava o le manava, o le faʻaogaina o le ghrelin, lea e taʻua o le homone fiaʻai, o le a faʻaitiitia foi. A'o fa'aitiitia le tele o le manava ma fa'aitiitia le homone o le fia'ai, e fa'aitiitia fo'i le fia'ai o tagata. O faʻamatalaga e uiga i meaʻai tatau e tatau ona tuʻuina atu aʻo leʻi faia ma pe a maeʻa le taotoga i tagata o loʻo leiloa lo latou manaʻo, o loʻo faʻamalieina vave ma e faʻaitiitia le fafagaina. Talu ai e fa'amalieina tagata i nai mea'ai laiti pe a mae'a le taotoga, e taua le maualuga o nei mea'ai ma mauoa i polotini, vitamini ma minerale.

O ai e le fa'aaogaina i taotoga uma o le manava?

O tagata e maua i fa'ama'i fatu malosi, kanesa ma le le atoatoa o le mama e le talafeagai mo taotoga lima lima. E ese mai i lenei, e le fautuaina le taotoga mo tagata mamaʻi e leai se tulaga o le malamalama. O nei taotoga e le fautuaina mo tagata e le o iloa e uiga i lo latou lava soifua manuia ma e maualalo le maualuga o le malamalama ona o faʻamaʻi faʻamaʻi pe maua. O taotoga lima lima o le gastrectomy e le talafeagai mo tagata e maualuga le reflux ma tagata taʻitoʻatasi e le taliaina tulafono o meaʻai pe a uma le taotoga.

O a ni Fa'amanuiaga ole Tube Stomach Applications?

O le lelei o le taotoga lima gastrectomy e masani ona suʻesuʻeina i lalo o vaega e lua.

Tulaga lelei nai lo le leai o se taotoga

O vaila'au, mea'ai po'o ta'aloga e le maua ni fa'ai'uga manuia e pei o le taotoga o le tino puta. I ia gasegase, o taunuuga o taotoga na faia i le gastrectomy lima poʻo isi metotia o taotoga o meaʻai e sili atu ona lelei.

Tulaga Fa'atusa i Isi Ta'otoga Ta'otoga

O le taotoga lima o le gastric e sili atu le aoga nai lo le auala faʻapipiʻi, lea o loʻo i totonu o metotia o taotoga o meaʻai ma faʻaaogaina i aso ua mavae. Faatasi ai ma le faʻatinoina o le gastrectomy lima, o auala e pei o faʻamau e seasea faʻaaogaina. I le taotoga o lima o le manava, e masani lava ona tupu suiga o mea'ai i le taimi o fafaga. E fa'asolo mai ile esophagus, manava ma le manava, pei o tagata masani. I lenei itu, o se tasi lea o metotia taʻavale e talafeagai mo le gaioiga masani o le tino o le tagata ma le digestive system. E tosina atu ai le mafaufau i le mea moni e faapea o se talosaga faigofie ma puupuu i tulaga o taotoga. Talu ai e fai vave, o le umi o le fa'ama'i e matua puupuu lava. Mo lenei mafua'aga, o fa'alavelave fa'alavelave e ono tupu ona o le fa'ama'i e matua maualalo lava. Ona o nei tulaga lelei, o le taotoga o le gastrectomy lima o se tasi lea o faiga e sili ona fiafia i ai taotoga i le lalolagi atoa.

O a ni tulaga lamatia o le taotoga o le manava?

O a'afiaga o taotoga lima ga'o e vaevaeina i 3 vaega.

Tulaga lamatia o Ta'otoga i Ma'i Obese

E tele a'afiaga i taotoga o tagata mama'i lapopoa e pei ole mama, fatu, embolism, fatuga'o faaletonu, mama mama, male musele. O nei a'afiaga e le gata e fa'atatau ile taotoga lima gastrectomy. O nei a'afiaga e mafai ona va'aia i ta'otoga uma e fa'atatau i tagata mama'i puta.

Tulaga lamatia o taotoga lima lima

E ono tupu fa'afitauli o le reflux i le lumana'i i tagata pe a uma le taotoga o le gastrectomy lima. E iai a'afiaga e pei ole manava toto po'o le toto ile manava. Atonu e iai ni fa'afitauli fa'alatele i totonu o le manava, lea e foliga mai o se paipa. O se tasi o a'afiaga sili ona taatele i le taimi muamua o fa'afitauli liki. I le tulaga o le faʻalauteleina o le manava, e mafai e tagata ona toe maua le mamafa. Fa'afaigata i le fa'amama o le manava ma fula i totonu o le manava, faufau po'o le pua'i e ono tupu.

Tulaga lamatia o Ta'otoga Lautele

E iai ni a'afiaga e mafai ona va'aia i tagata mama'i i ta'otoga uma. Atonu e iai tulaga e pei o le tafe toto po'o fa'ama'i pipisi i tagata mama'i na faia taotoga. O nei a'afiaga uma e mafai fo'i ona va'aia i tagata ta'ito'atasi na faia le taotoga o le gastrectomy lima.

Mea'ai pe a uma le taotoga lima ga'o

E taua tele mo tagata gasegase le faʻaeteete i meaʻai pe a uma le taotoga o lima gastrectomy. A maeʻa le gastrectomy lima, e tatau ona fafagaina tagata mamaʻi i se meaʻai vai i le 10-14 aso muamua. A maeʻa, e tatau ona mulimulitaʻia meaʻai faʻapitoa e saunia e le metabolism ma endocrinology faʻapitoa ina ia mafai ai ona faʻaaogaina se taumafataga maloloina ma le olaga.

Afai o le manava e faigata ona fafaga, atonu e i ai tulaga o le toe faʻalauteleina. I lenei tulaga, e mafai e tagata ona toe maua le mamafa. I lea itu, o filifiliga polotini e matua taua tele i taumafa pe a uma le taotoga. E tatau ona faʻaeteete e faʻaaoga le aofaʻi o polotini ua fuafuaina mo tagata mamaʻi i le aso. E tatau ona va'ai toto'a i le taumafaina o mea'ai e maua i le polotini e pei o i'a, pipi, moa, fuamoa, susu ma mea'ai susu.

E le gata i le taumafa e faavae i le polotini, e taua foi le aofia ai o meaai e pei o fualaau aina, fualaau faisua ma nati i meaai. E tatau i tagata ma'i ona 'aina ia le itiiti ifo ma le 3 taumafataga autu i le aso. E le gata i lea, o le taumafaina o meaai mama e 2 o le a sili atu ona lelei i tulaga o meaʻai maloloina. O le mea lea, e le fia 'ai le manava ma faʻatumuina. O le leiloa o le mamafa o le a faigofie ona o le metabolism o le a galue vave.

A o faagasolo lea vaitau, o le fa'asusuina o le tino o le isi lea mea taua. E tatau i tagata ona fa'aeteete e inu ia le itiiti ifo i le 6-8 ipu vai i le aso. Afai e mana'omia e le foma'i, o mea'ai, minerale ma vaitamini fa'aopoopo e tatau ona fa'aaoga pea.

O le a le tele o le mamafa e leiloa i le taotoga o le manava?

I tagata ta'ito'atasi o lo'o i ai le taotoga o le gastrectomy lima, e silia ma le afa o latou mamafa mamafa e leiloa i le 5-tausaga talu ona uma le taotoga. Talu ai ona o le faaletonu o le absorption nutrient i le taotoga o le lima gastrectomy e itiiti ifo nai lo le taotoga o le gastric bypass, e leai se manaʻoga e faʻaauau pea vitamini ma minerale pe a uma le taotoga lima gastrectomy.

Po'o Si'i le mamafa pe a uma le taotoga lima ga'o?

O le mamafa e toe maua pe a uma le taotoga o lima gastrectomy e tusa ma le 15%. O le mafuaaga lea, o se mataupu taua le faia o siaki faafomai ma le totoa ina ia taofia ai tagata na faia taotoga mai le toe maua o le mamafa.

Faagaau O tagata o lo'o faia taotoga o le manava e tatau ona mulimulita'i i taimi uma e 'au puta. I lenei auala, e tuʻuina atu i tagata taʻitoʻatasi togafitiga faʻafomaʻi atoa.

Fa'amalositino pe a uma le taotoga lima ga'o

E tatau ona maua se fa'atagaga a le foma'i ina ia mafai ai ona fai ta'aloga ma fa'amalositino pe a uma le taotoga o le gastrectomy lima. Talu ai o le gastrectomy lima o se taotoga taua, o faʻamalositino e faʻamalosi ma faʻamalosi ai le vaega e tatau ona aloese mai ai. O le faamalositino pe a uma le gastrectomy lima e masani ona amata pe a ma le 3 masina talu ona uma le taotoga. Mo se amataga, o savali faʻavave e sili ona lelei. E taua le fa'atinoina o savali i taimi ma taimi e fa'atonuina e le foma'i. E tatau ona aloese mai taumafaiga soona fai. E tatau ona va'aia fa'apitoa i le 'alofia o fa'amalositino e pei o le gaioi o le manava ma le si'isi'i mamafa i ta'aloga.

O faamalositino o le a atiaʻe ai maso ma ponaivi i le tele e mafai ai ma faʻateleina ai foi le tulaga e tatau ona sili i faʻamalositino. E matua taua tele mo tagata le faia o taʻaloga e aunoa ma le vaivai tele o latou tino, ae ina ia puipuia ai faʻafitauli e ono tupu i le tino ona o le paʻu o le mamafa.

Olaga Fa'aagafesootai pe a uma le taotoga lima ga'o

O taotoga lima ga'o e masani ona faia ile va ole 30-90 minute. O nei taimi e mafai ona eseese e faʻatatau i le tino o tagata taʻitoʻatasi ma fomaʻi tipitipi. E matua taua tele le faia o nei taotoga i se auala sili ona lelei e mafai ai.

A maeʻa le taotoga o le gastrectomy lima, o le umi o le nofo i le falemaʻi e 2-3 aso. O ma'i ua mae'a manuia le taotoga ma e leai ni fa'afitauli e mafai ona toe fo'i i le olaga faigaluega pe a ma le 5 aso talu ona uma le taotoga. E le gata i lea, e mafai foi e tagata ona faia ni gaoioiga e pei o le alu i fafo i le po ma le alu i tifaga pe a latou mananao ai. Ae ui i lea, i lenei faagasologa, e taua tele mo tagata le tausisia o tulafono tau taumafa pe a uma le taotoga.

Manuia o le taotoga lima o le gastric i Turkey

Talu ai o Turkey o se tasi o atunuʻu o loʻo faʻataunuʻuina le taotoga o lima gastrectomy, e masani foi ona fiafia i tulaga o tagata tafafao maimoa. O nei taotoga e faia e aunoa ma ni faʻafitauli e tusa ai ma meafaigaluega o falemaʻi ma le poto masani a fomaʻi tipitipi. E le gata i lea, ona o le maualuga o fefaʻatauaiga i fafo i Turkey, o tagata gasegase e sau mai fafo e mafai ona faia nei faiga i tau e sili ona taugofie. E mafai ona e fa'afeso'ota'i mai mo fa'amatalaga au'ili'ili e uiga i tau o taotoga lima gastrectomy ma foma'i fa'apitoa i Turkey.

 

Tu'u sau Fa'amatalaga

Free Consulting