O le a le Kanesa Pa'u?

O le a le Kanesa Pa'u?

O le totoga aupito tele o tatou tino o le pa'u. E tele galuega a le pa'u. fa'aletonu le tupu a'e o sela pa'u kanesa o le pa'u faatupu ai tulaga lamatia. O tagata e maua i le kanesa o le pa'u e masani lava ona mama tele le pa'u o le pa'u, ua tele naua le susulu o le la, ma e iai se faailoga fanau. Ae ui i lea, e mafai ona maua le mafuaʻaga o le kanesa o le paʻu e ala i le suʻesuʻeina o le mafuaʻaga o manuʻa ma togi i luga o le paʻu. O le paʻu o loʻo i ai se fausaga e aofia ai ni vaega se tele. E su'esu'eina foi le kanesa o le pa'u i ituaiga eseese e tolu e tusa ai ma le tino o le pa'u. E ui o nisi togafitiga o le kanesa o le pa'u e faigofie ona togafitia, o isi e ono lamatia ai le ola.

O ituaiga o kanesa o le pa'u e fa'apea.

Kanesa sela o le basal; O se ituaiga o kanesa o lo'o va'aia i sela o le epidermis, o le vaega pito i luga o le pa'u. E tupu tele i vaega o le tino e fa'aalia i le la. E masani ona vaaia i tagata mama-pa'u i luga atu o le 50 tausaga. E faʻaalia ai faʻamaoniga i foliga o fulafula susulu, lanu mumu ma papala matala. O nei ta'iala e mafua ai fo'i le pa'u ma le mageso o le manu'a.

Squamous cell carcinoma; Ose ituaiga o kanesa e tupu ile pito i fafo ma totonu ole pa'u. E tupu pe a o'o mai le pa'u ma le so'ona fa'aalia i le la. O tagata e maualalo le puipuiga i luga atu o le 50 tausaga e maualuga atu le lamatiaga e maua i lenei kanesa. Talu ai e mafai ona sosolo lenei faʻamaʻi i totoga i totonu, e taua tele le suʻesuʻeina vave.

Melanoma; E ui lava o le ituaiga sili ona taatele o le kanesa o le paʻu, e sili ona lamatia i kanesa paʻu. Melanists o sela ia e maua ai le lanu o le paʻu. O le fa'ateleina o nei sela e mafua ai le kanesa. E le na'o le pa'ia o le la. A tupu lenei kanesa, e ono aliali mai ni lanu enaena po'o le piniki ile tino.

O le a le mea e mafua ai le kanesa o le pa'u?

Mafuaaga o le kanesa o le pa'u Atonu e tele naua mea i totonu oi latou. E mafai ona tatou lisiina nei mea e pei ona taua i lalo;

·         Fa'aalia i le tele o fa'avevela, e pei o se masini fa'ama'i pa'u

·         Talafa'asolopito o le la ma le toe tupu

·         Le fa'aalia ole UV

·         Vaila'au, pa'u pa'u ma lanu mumu-ulu

·         Nofo i nofoaga maualuga e susulu ai le la

·         galue i fafo

·         Le tele o mole i le tino

·         vaivai le puipuiga

·         Fa'aaliga i fa'avevela malosi

·         Fa'aaoga tele o mea teuteu

Afai e te le mana'o e maua i le kanesa o le pa'u, e tatau ona e 'alo 'ese mai nei ta'iala.

O a Fa'ailoga o le Kanesa Pa'u?

E mafai ona fa'asaoina le kanesa o le pa'u pe a vave togafitia. fa'ailoga o le kanesa o le pa'u e pei ona taua i lalo;

·         Manu'a faifai pea ma le le fa'amalolo i le tino

·         Laiti pa'u enaena, mumu ma le lanumoana

·         Manu'a tafetotoi ma pala

·         Enaena ma lanu mumu

·         O se faʻaopoopoga tele i le numera o mole i luga o le tino

O su'esu'ega vave e taua tele i le kanesa o le pa'u. Ae muamua lava, e tatau i se tasi ona fesiligia o ia lava. E tatau ona e alu i le fomaʻi pe a e vaʻaia se suiga i lou tino. O le a su'esu'e au'ili'ili e le foma'i ma tu'uina atu ia te oe le su'esu'ega talafeagai. E su'esu'e togitogi ma mole i le tino ma faia ai se biopsy.

E Fa'afefea ona Tofo ile Kanesa Pa'u?

Togafitiga o le kanesa o le pa'u E fuafua e tusa ai ma le ituaiga o paʻu ma le tuputupu aʻe o le kanesa. E tele togafitiga e fa'aaogaina e togafitia ai le kanesa. O le taotoga ma le chemotherapy o togafitiga masani ia. O metotia o togafitiga e pei ona taua i lalo;

taotoga micrographic; E togafitia mo ituaiga kanesa e ese mai le melanoma. O ituaiga uma o kanesa e mafai ona togafitia i lenei togafitiga. Ma e tatau ona puipuia le tino maloloina. O togafitiga e tatau ona faia e fomai tipitipi poto masani.

Ta'otoga tipi; O lenei metotia o togafitiga e faʻaaogaina i ituaiga o kanesa e vave iloa. E le gata i lea, e mafai foi ona aveese sela maloloina.

Cryotherapy; O lenei togafitiga e sili mo kanesa o le pa'u e papa'u ma laiti nai lo isi kanesa. I lenei togafitiga, o le sela o le kanesa ua aisa. E leai ni tipi po'o se fa'ama'i fa'apitonu'u e fa'aaogaina. O le vaega 'aisa o le kanesa e fufula ma pa'u ese na o ia. Atonu e fula ma mumu ile vaitaimi lea. E mafai fo'i ona tupu na'o le vaega ua togafitia.

Tau Togafitiga o le Kanesa Pa'u

Tau togafitiga o le kanesa o le pa'u E eseese e fa'atatau i le ituaiga togafitiga e fa'aaoga. E eseese foi e faalagolago i le tulaga lelei o le falemai ma le poto masani o le fomai. O togafitiga o le kanesa o le pa'u i Turkey e sili ona fiafia i le tele o atunuu. Aua o togafitiga o le kanesa ua matua atina'e i totonu o le atunuu. E tu'uina atu fo'i e foma'i fa'apitoa le lagolago sili latou te mafaia i gasegase. Afai e te manaʻo e maua togafitiga o le kanesa o le paʻu i Turkey, e mafai ona e mauaina togafitiga sili e ala i le faʻafesoʻotaʻi mai ia i matou.

 

Tu'u sau Fa'amatalaga

Free Consulting